20 Ağustos 2013 Salı

ajvar

Ajvar; Balkan ülkelerine ait lezzetli bir sos. Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek veya yemeklerin yanında salata olarak servis yapılabiliyor. Sıcakken kavanozlara koyup, soğuduktan sonra  buzdolabında bütün kış saklanabildiği için dilediğiniz zaman kullanabiliyorsunuz.


Malzemeler:
  • 1 soğan
  • 1 havuç rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet domates rendesi
  • 3 adet patlıcan (közlenmiş)
  • 3 adet kırmızı biber (közlenmiş)
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: 


Sıvı yağda önce soğan ve havuç rendesi kavrulur. Sarımsak, domates rendesi, tuz ve baharatlar ilave edilir. Suyunu çekmeye yakın kabukları temizlenmiş ve küçük küçük doğranmış patlıcan ve kırmızı biber eklenerek biraz çevrilir. Ocaktan alınır. (Dilerseniz blender da tamamen püre kıvamına getirebilirsiniz.) Sıcakken kavanoza konulur. Üzerine uzun süre dayanması için sıvı yağ gezdirilir. Ağzı sıkıca kapatılarak bir bezin üzerinde ters çevrilerek soğuyana kadar bekletilir. Buzdolabında saklanır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder