Malzemeler:
- 1 soğan
- 1 havuç rendesi
- 2 diş sarımsak
- 4 adet domates rendesi
- 3 adet patlıcan (közlenmiş)
- 3 adet kırmızı biber (közlenmiş)
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Sıvı yağda önce soğan ve havuç rendesi kavrulur. Sarımsak, domates rendesi, tuz ve baharatlar ilave edilir. Suyunu çekmeye yakın kabukları temizlenmiş ve küçük küçük doğranmış patlıcan ve kırmızı biber eklenerek biraz çevrilir. Ocaktan alınır. (Dilerseniz blender da tamamen püre kıvamına getirebilirsiniz.) Sıcakken kavanoza konulur. Üzerine uzun süre dayanması için sıvı yağ gezdirilir. Ağzı sıkıca kapatılarak bir bezin üzerinde ters çevrilerek soğuyana kadar bekletilir. Buzdolabında saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder