Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 poşet toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
- dövülmüş ceviz
Önce şerbeti ocakta kaynatılarak ılınması beklenir. Bu arada hamur malzemeleri sırasıyla bir kasede çırpılır. En son haşhaş tohumu eklenerek diğer malzemelerle karıştırılır. Yağlanıp un serpilmiş tepsiye dökülerek 180 dereceli fırında pişirilir. Kek ılıkken ılık şerbeti üstüne gezdirilir. Toz krem şanti ve süt mikserle çırpılır. Soğumuş olan tatlının üstü kaplanır. Dövülmüş ceviz serpilerek üstü süslenir.
Diğer tatlı tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
looks good
YanıtlaSilBakery Cassamia
thanks Sarah
YanıtlaSil