- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı su
- 1 büyük soğan
- 1 büyük domates rendesi
- 2- 3 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz
- karabiber
- kuru nane
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- kuru nane
- pul biber
Bulgur yıkanır, süzülür ve kenara alınarak bekletilir. Sıvı yağ ve tereyağında önce soğanlar sonra halka halka doğranmış biberler tencereye alınarak sotelenir. Soğanların ve biberlerin renkleri değişince bulgur eklenerek biraz kavrulur. Domates ve biber salçası tencere ilave edilir ve karıştırılır. Salça kavrulunca, domates rendesi eklenerek karıştırmaya devam edilir. Tuz, karabiber, kuru nane ve ardından sıcak su ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakılır. Dinlendirildikten sonra üzerine kuru nane ve dilerseniz pul biber serpilerek servis yapılır.
(Su miktarını bulgurun cinsine göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.)
(Su miktarını bulgurun cinsine göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.)
biber salçasınınnezaman katıcaz göremedim
YanıtlaSildomates salçasıyla biber salçasını aynı anda katabilirsiniz
YanıtlaSileğer biber salçası kullanmıyorsanız sadece domates salçası katabilirsiniz.
YanıtlaSilben biber salçası yemeklere güzel bir renk ve lezzet verdiği için kullanmayı tercih ediyorum