3 Eylül 2013 Salı

taze fasulye kavurması



Malzemeler:
  • yarım kg. taze fasulye
  • su (haşlamak için)
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 domates
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • yarım su bardağı su
Yapılışı:

Taze fasulyenin kenarlarındaki kılçıkları ve başları temizlenir, yıkanır. İki parmak uzunluğunda verev olarak kesilir. Tencereye su ile birlikte alınarak haşlanır ve süzülür. Ayrı bir yerde sıvı yağda soğan kavrulur. Salçalar ve daha sonra küp küp kesilmiş domates eklenir. Yumurtalar kırılarak karıştırılır. En son süzülmüş taze fasulye, tuz ve karabiber eklenir. 1/2 su bardağı su ilave edilerek pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder