17 Eylül 2013 Salı

pankek


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 fiske tuz
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • yarım paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kakao
Üzeri İçin:
  • reçel veya bal
  • tereyağı
Yapılışı:


Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve şeker bir kasede çırpılır. İçine un, karbonat ve vanilya ilave edilir. Bu hamurun yarısı başka bir kaseye alınarak kakao ilave edilir ve karıştırılır. Küçük bir teflon tava sıvı yağ ile biraz yağlanır. Önce beyaz hamurdan bir kepçe dökülür. Üst kısmı göz göz olup katılaşmaya başlayınca spatula ile çevrilerek diğer tarafı da pişirilir. Servis tabağına alınır. Beyaz hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır. Arada tava tekrar biraz daha yağlanır. Daha sonra kakaolu hamurda aynı şekilde pişirilir. (Böylece beyaz hamurdan 4, kakaolu hamurdan da 4 olmak üzere 8 adet pankek elde etmiş oluyoruz.)








2 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyorlar çok da detaylı anlatmışsınız. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil