4 Eylül 2013 Çarşamba

tiramisu

Son zamanlarda meyveli, damla çikolatalı ve labnesiz olanlarına rastlıyorum. Ama benim favorim klasik tiramisu.




Malzemeler:
  • 1 tane hazır pasta keki (kakaolu)
Islatmak İçin:
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
Kreması İçin:
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım paket labne peyniri
Üzeri için:
  • kakao
Yapılışı:


Pasta kekinin üst parçası ters çevrilerek pasta tabağına alınır. Granül kahve, şeker ve su karıştırılarak pasta kekinin alt ve üst parçası ıslatılır. Labne peyniri hariç krema malzemeleri karıştırılarak ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Ilınınca labne peyniri eklenerek mikserle çırpılır. Bu krema pasta kekinin alt katına sürülür. Kekin diğer parçası kremanın üzerine kapatılarak en üste tekrar krema sürülür. Ilınınca üzerine kakao elenir.





2 yorum:

  1. katılıyorum sana bence de en güzeli klasik olanı,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim mehtap hanım :)

    YanıtlaSil