16 Eylül 2013 Pazartesi

humus



Malzemeler:
  • 1 su  bardağı nohut
  • yarım su bardağı tahin
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • tuz
  • kimyon
Üzeri İçin:
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:

Nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi gün suyu süzülüp yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra kabukları soyularak iyice ezilir. Üzerine tahin, sıvı yağ, limon suyu, dövülmüş sarımsak, tuz, kimyon konulur. Karıştırılır. Servis tabağına alınır. Ocakta  sıvı yağ ve kırmızı toz biber kızdırılır ve  üzerine gezdirilir. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder