24 Eylül 2013 Salı

kabak cacığı

Kabak cacığı Ürgüp yöresine ait bir kabak yemeği. Az yağ ile pişirildiğinde diyet içinde ideal ve lezzetli bir yemek aynı zamanda.





Malzemeler:
  • 6 kabak
  • 2 soğan
  • 4 sivri biber 
  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • yeteri kadar su
Üzeri İçin:
  • sarımsaklı yoğurt
  • pul biber
Yapılışı:

Sıvı yağ ile önce küçük doğranmış soğan ve daha sonra halka halka doğranmış biberler kavrulur. Salça ve küp küp doğranmış domatesler eklenir ve kavrulmaya devam edilir. İri küpler halinde doğranmış kabaklar da eklenerek biraz çevrilir. Su, yıkanmış süzülmüş bulgur ve tuz ilave edilerek pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.








2 yorum: