20 Eylül 2013 Cuma

elmalı tart





Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr. margarin (yumuşak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
İçi İçin:
  • 4 elma rendesi
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:


Önce içi hazırlanır. Elma rendesi ve şeker ocakta suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınarak tarçın eklenir ve karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Hamur malzemeleri sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alınarak kenara ayrılır. Geri kalan hamur yuvarlak orta boy yağlanmış tepsiye elle bastırılarak yerleştirilir. Üzerine soğumuş olan harcı her tarafına yayılır. Ayrılan hamur küçük parçalara ayrılır. Her parçadan elle rulo yapılarak şeritler oluşturulur ve hamurun üzerine yatay ve dikey olarak yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder