21 Eylül 2013 Cumartesi

kıymalı karnıyarık böreği



Malzemeler:
  • 2 adet yufka
Sosu İçin:
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
İçi İçin:
  • 200 gr. kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
Üstü İçin :
  • domates
  • yeşil biber
  • yumurta sarısı
Yapılışı:

Sıvı yağ ile soğan ve kıyma kavrulur. Salçalar, tuz, karabiber ilave edilerek ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Sosu hazırlanır. Yoğurt, yumurta, sıvı yağ bir kasede çırpılır. Yufkalardan biri tezgah üzerine yayılır. Sosu üzerine sürülür. İkinci yufkada soslu yufkanın üzerine yayılır. Yufkalar 12 eşit üçgen parçaya kesilir. Kesilen parçaların geniş tarafına kıyma konularak rulo sarılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Her böreğin sadece üst katı uzunlamasına ortasından kesilir. Bu kesilen yere  birer adet domates ve yeşil biber dilimi konulur. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek kızarana kadar fırında pişirilir.




2 yorum:

  1. denedim sonuç güzel oldu..
    teşekkürler..
    sulu köfte tarifini kısa zamanda bekliyorummm

    YanıtlaSil
  2. bende teşekkür ederim.
    isteğiniz üzerine alışılmış sulu köfteden biraz daha farklı ve daha lezzetli terbiyeli sebzeli sulu köfte yayında

    YanıtlaSil