18 Ağustos 2013 Pazar

dondurmalı irmik helvası


Malzemeler:
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
Ayrıca:
  • dondurma
Yapılışı:


Önce şerbeti için şeker, süt ve su ocakta kaynatılır. Tencereye önce sıvı yağ ve tereyağı alınır. İrmik ve dolmalık fıstıklar ilave edilerek kısık ateşte kavrulur. Rengi değişince şerbeti dökülerek karıştırılır. Suyunu çekince kapağı kapatılarak dinlendirilir. Soğuyunca küçük bir kasenin yarısına kadar önce helva konulur. Ortaya birkaç kaşık dondurma ve dondurmanın da üstüne tekrar helva konularak üstü düzlenir. Servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır.




2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bloğunuzu çok beğendim, izlemeye aldım,
    bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle,
    İzmir'den selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
    Beğenmenize sevindim.Henüz çok yeniyim:)
    Bende sizi takip ediyorum.
    İstanbul'dan da size çok selamlar,sevgiler.

    YanıtlaSil