30 Ağustos 2013 Cuma

çiğ börek

Kıymalı yada peynirli sevenler için iki farklı çiğ börek.


Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı su
  • aldığı kadar un
Kıymalı İç :
  • 150 gr.  kıyma
  • 1 adet  soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • karabiber
Peynirli İç:
  • 150 gr. beyaz peynir (ufalanmış)
  • maydanoz (kıyılmış)
  • karabiber
Yapılışı:

Yoğurma kabına hamur malzemelerinin hepsi alınır. Kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur yoğurulur. Biraz dinlendirilir.  Bu arada iç malzemeleri ayrı ayrı çiğ olarak bir kasede karıştırılarak hazırlanır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Tezgah unlanarak hamur parçaları merdane yardımı ile kahvaltı tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına iç malzemesinden koyularak yarım ay şeklinde kapatıp kenarları bastırılır. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınır.



Diğer hamur işi tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.








4 yorum: