Malzemeler:
- 3 orta boy ayva
- 1 su bardağı su
- yarım su bardağı şeker
- 6 tane karanfil
- dilerseniz çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
Üstü İçin:
- 1 elma rendesi
- 1.5 su bardağı şeker
- ceviz (dövülmüş)
- yarım paket toz krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- veya kaymak
Ayvalar yıkanır, soyulur ve ikiye kesilir. Çekirdek yatakları temizlenir. Tencereye yan yana dizilir. Üstlerine su ile ezilmiş gıda boyası gezdirilir. Yarım su bardağı şeker, su ve renk vermesi için çıkarılan çekirdekleri de eklenerek kapağı kapalı olarak biraz yumuşayana kadar ocakta pişirilir. Daha sonra ayvalar fırın poşetine yine yan yana dizilir. Ayvaların oyulmuş çukur kısımlarına elma ve şeker karışımı konulur. Her ayvaya birer tane karanfil batırılır. Tenceredeki şekerli suyu da ayvaların üstlerine gezdirilir. Fırın poşetinin ağzı kapatılarak üstü bıçak ile birkaç yerinden delinir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Toz krem şanti süt ile çırpılarak hazırlanır. Soğuduktan sonra üstü dövülmüş ceviz ve krem şanti ile süslenir.
Çiğdemcim,nefis görünüyor,ellerine sağlık canım..Kışın en sevdiğim lezzeti..
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor!
YanıtlaSilteşekkür ederim Nursen hanım...benimde öyle :)
YanıtlaSilteşekkür ederim
YanıtlaSil