24 Kasım 2013 Pazar

dereotlu makarna


Malzemeler:
  • yarım paket makarna
  • yeterince su 
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin:
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yeşil biber( halka halka doğranmış)
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 domates rendesi
  • tuz
  • kekik
  • kuru nane
  • dereotu (kıyılmış)
  • pul biber
  • su (yaklaşık yarım çay bardağı)
Yapılışı:


Makarna su, tuz ve sıvı yağ ilavesi ile haşlanır ve süzülür. Sosu hazırlanır. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye alınarak önce biberler kavrulur.  Daha sonra salçalar, domates, sarımsak, tuz ve baharatlar sırasıyla ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Çok az su ilave edilerek kaynayınca ocaktan alınır. Bu sos haşlanmış makarna ve kıyılmış dereotu ile karıştırılır. Üzeri tekrar kıyılmış dereotu ve pul biber ile süslenir.






Diğer makarna tariflerime buradan ulaşabilirsiniz






5 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. makarnanın her türlüsüne bayılırım eline sağlık canım Çiğdemçiğim kelime doğrulatmayı kaldırırsan daha iyi olur

    YanıtlaSil
  3. eilinize sağlıık!

    YanıtlaSil