28 Ağustos 2014 Perşembe

krem şantili poğaça




Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 200 gr. margarin (erimiş- soğumuş)
  • 1 poşet krem şanti (toz halde)
  • 1 paket instant kuru hamur mayası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un 
İç Harcı İçin:
  • beyaz peynir
  • maydanoz
  • karabiber
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • susam
  • çörek otu

Yapılışı:


Hamur için gerekli malzemeler bir kaba alınarak yoğrulur. Üzeri örtülerek kabarana kadar yaklaşık bir saat dinlendirilir. İçi harcı içinde beyaz peynir ezilerek kıyılmış maydanoz ve karabiber ile karıştırılır. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılır. Elle bastırılarak çay tabağı şeklinde açılır. İç harcı konulur. İstenilen şekilde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.




26 Ağustos 2014 Salı

çikolata soslu toz pudingli kek


Malzemeler:

Kek İçin:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz puding (vanilyalı puding kullandım)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
Çikolata Sosu İçin:

  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • biraz damla çikolata
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:


Kek için gerekli malzemeler bir kabın içerisinde çırpılır. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülerek 170 dereceli fırında pişirilir. Sosu için gerekli olan un, şeker, kakao ve su ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra içine damla çikolata ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Ilınması için beklenir. Ilınmış olan bu sos soğumuş kekin üzerine dökülür.



23 Ağustos 2014 Cumartesi

fırın mücver



Malzemeler:

  • 3 kabak rendesi
  • 3 yumurta
  • 1 soğan (küçük doğranmış)
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
  • birkaç dal maydanoz (kıyılmış)
  • birkaç dal dereotu (kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber
Üzeri İçin:
  • kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:


Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır. Diğer tüm malzemelerle karıştırılır.Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üstü düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Pişmeye yakın üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek tekrar fırına konulur. Kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir.



15 Ağustos 2014 Cuma

makarna salatası


Malzemeler:

  • yarım paket makarna
  • yeteri kadar su
  • tuz
  • biraz sıvı yağ
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 - 4 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 patates (haşlanmış)
  • 1 havuç (haşlanmış)
  • 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 2 sosis
  • siyah ve yeşil zeytin (doğranmış)
  • kornişon turşu
  • birkaç dal dereotu (kıyılmış)
  • tuz
  • pul biber
Yapılışı:


Makarna su, tuz ve biraz sıvı yağ ile haşlanır ve süzülür. Diğer tüm malzemelerle karıştırılır.


10 Ağustos 2014 Pazar

çatal çörek


Malzemeler:

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı süt
  • yarım paket margarin (yumuşak)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr. kaşar peyniri rendesi
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • tuz
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (yaklaşık 4.5 su bardağı)

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu
Yapılışı:


Hamur için gerekli malzemeler bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparılır. Elle rulo yapılarak uzatılır ve iki çubuk elde edilir. Bu iki çubuğun uçları ortası açık kalacak şekilde birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir.








9 Ağustos 2014 Cumartesi

kırmızı mercimekli karışık dolma



Malzemeler:

  • 3 kabak
  • 2 patlıcan
  • 2 kapya (kırmızı) biber (veya yeşil dolmalık biber)
  • asma yaprağı (yaklaşık 25 adet)
İç Harcı İçin:
  • yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 200 gr. kıyma
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 domates rendesi
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • birkaç dal maydanoz (kıyılmış)
  • tuz
  • karabiber
  • kuru nane
  • pul biber
  • sıvı yağ
Sosu İçin:
  • yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 domates rendesi
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı su
Servis İçin:
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • pulbiber
Yapılışı:


İç harcı için gerekli malzemelerin hepsi çiğ olarak bir kasede karıştırılır. Kabaklar ve patlıcanlar kabuklu halde ikiye kesilerek içleri oyulur. Kapya biberlerinde çekirdekleri çıkarılarak temizlenir. Hazırlanan harç içlerine doldurulur. Kalan harç ile haşlanmış asma yaprakları sarılır. Sosu için domates rendesi, salçalar, sıvı yağ ve su karıştırılır. Tencereye dizilen dolmaların üzerine bu sos dökülür. Tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.


8 Ağustos 2014 Cuma

vişneli bisküvili tatlı



Malzemeler:

  • 1.5  paket pötibör bisküvi
Muhallebi İçin :
  • 5 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı un
  • 8 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:


  • 1 kase vişne (taze veya dondurulmuş)
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:

Muhallebi için gerekli malzemeler tencereye alınır. Ocakta sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra henüz sıcakken margarin ve vanilya eklenerek karıştırılır. Bisküviler bir sıra halinde ıslatılmış tepsiye dizilir. Muhallebi bisküvilerin üzerine yayılır. Üzerine tekrar bisküviler dizilir. Bisküvinin üzeri muhallebiyle kapatılır . Üzerine 2 çorba kaşığı şeker ve 1 su bardağı suyla bir taşım kaynatılan vişneler dizilir. Vişneler alındıktan sonra geriye kalan vişne suyuna 2 çorba kaşığı şeker ve biraz su ile ezilmiş nişasta eklenerek ocakta karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ilındıktan sonra tepsideki vişnelerin üzerine gezdirilir. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya yeşil fıstık serperek servis yapabilirsiniz







7 Ağustos 2014 Perşembe

sütlü minik ekmekler


Malzemeler:

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım paket instant kuru hamur mayası
  • 1 su bardağı ılık su
  • aldığı kadar un
Üzeri İçin:
  • sıvı yağ
  • susam
  • çörek otu

Yapılışı:


Ilık süt ve şeker karıştırılır. Sıvı yağ ve ılık suda eklenir. Tuz ve kuru maya una karıştırılarak eklenir. Bütün malzemeler yoğrulur. Hamurun üzeri örtülerek kabarana kadar yaklaşık 1 saat dinlendirilir.  Kabaran hamurdan parçalar koparılır. Elde yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine biraz sıvı yağ sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.




6 Ağustos 2014 Çarşamba

domatesli kuskus



Malzemeler:
  • yarım paket kuskus
  • su
  • tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin:
  • 1 soğan
  • 4 sivri biber
  • 2 domates rendesi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Süslemek İçin:
  • maydanoz
Yapılışı:


Kuskus yeteri kadar su, tuz ve sıvı yağ ile haşlanır ve süzülür. Ayrı yerde sosu hazırlanır. Bunun için sıvı yağ ve  tereyağı tencereye alınır. Küçük doğranmış soğan ve halka halka doğranmış biberler kavrulur. Domates rendesi, küçük doğranmış sarımsak ve salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Tuz ve karabiber katılır. Bir iki kez çevrildikten sonra ocaktan alınır. Hazırlanan bu sos süzülmüş olan kuskusla karıştırılır.




5 Ağustos 2014 Salı

muzlu pudingli kek


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt (veya yoğurt)
  • 1 paket toz halde muzlu puding (veya dilediğiniz bir puding çeşidi)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
Yapılışı:


Önce yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir. En son toz haldeki muzlu puding, kabartma tozu ve un eklenir. Yağlanıp un serpilmiş kek kalıbına veya tepsiye dökülür. 170 derecede yarım saat pişirilir.








3 Ağustos 2014 Pazar

muzlu pudingli kurabiye


Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 100 gr. margarin (yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz halde muzlu puding (veya dilediğiniz bir puding çeşidi)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (yaklaşık 4.5 su bardağı)

Yapılışı:


Bütün malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurdan parçalar koparılarak yuvarlanır veya oval şekil verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirilir. (Sade yapabileceğiniz gibi dilerseniz üzerine badem, ceviz, fındık veya damla çikolata koyabilirsiniz.)