6 Ağustos 2014 Çarşamba

domatesli kuskus



Malzemeler:
  • yarım paket kuskus
  • su
  • tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin:
  • 1 soğan
  • 4 sivri biber
  • 2 domates rendesi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Süslemek İçin:
  • maydanoz
Yapılışı:


Kuskus yeteri kadar su, tuz ve sıvı yağ ile haşlanır ve süzülür. Ayrı yerde sosu hazırlanır. Bunun için sıvı yağ ve  tereyağı tencereye alınır. Küçük doğranmış soğan ve halka halka doğranmış biberler kavrulur. Domates rendesi, küçük doğranmış sarımsak ve salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Tuz ve karabiber katılır. Bir iki kez çevrildikten sonra ocaktan alınır. Hazırlanan bu sos süzülmüş olan kuskusla karıştırılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder