28 Ağustos 2014 Perşembe

krem şantili poğaça




Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 200 gr. margarin (erimiş- soğumuş)
  • 1 poşet krem şanti (toz halde)
  • 1 paket instant kuru hamur mayası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un 
İç Harcı İçin:
  • beyaz peynir
  • maydanoz
  • karabiber
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • susam
  • çörek otu

Yapılışı:


Hamur için gerekli malzemeler bir kaba alınarak yoğrulur. Üzeri örtülerek kabarana kadar yaklaşık bir saat dinlendirilir. İçi harcı içinde beyaz peynir ezilerek kıyılmış maydanoz ve karabiber ile karıştırılır. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılır. Elle bastırılarak çay tabağı şeklinde açılır. İç harcı konulur. İstenilen şekilde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.




2 yorum:

  1. Bizim evin favori poaçası,içine nutellada çok yakışıyor..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil