9 Ağustos 2014 Cumartesi

kırmızı mercimekli karışık dolma



Malzemeler:

  • 3 kabak
  • 2 patlıcan
  • 2 kapya (kırmızı) biber (veya yeşil dolmalık biber)
  • asma yaprağı (yaklaşık 25 adet)
İç Harcı İçin:
  • yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 200 gr. kıyma
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 domates rendesi
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • birkaç dal maydanoz (kıyılmış)
  • tuz
  • karabiber
  • kuru nane
  • pul biber
  • sıvı yağ
Sosu İçin:
  • yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 domates rendesi
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı su
Servis İçin:
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • pulbiber
Yapılışı:


İç harcı için gerekli malzemelerin hepsi çiğ olarak bir kasede karıştırılır. Kabaklar ve patlıcanlar kabuklu halde ikiye kesilerek içleri oyulur. Kapya biberlerinde çekirdekleri çıkarılarak temizlenir. Hazırlanan harç içlerine doldurulur. Kalan harç ile haşlanmış asma yaprakları sarılır. Sosu için domates rendesi, salçalar, sıvı yağ ve su karıştırılır. Tencereye dizilen dolmaların üzerine bu sos dökülür. Tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder