15 Mart 2014 Cumartesi

portakallı irmik helvası


Malzemeler:
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1- 2 çorba kaşığı çam fıstığı
Şerbeti İçin:
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 orta boy portakalın suyu
Yapılışı:


Tencereye ilk önce sıvı yağ ve irmik alınarak biraz kavrulur. Daha sonra fıstık ve tereyağı eklenerek kavrulmaya devam edilir. Ayrı bir yerde şeker, süt, su, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır.(Ocakta pişirilmez.) İrmiğin rengi koyulaşınca hazırlanan şerbeti dökülerek kısık ateşte karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Demlendirildikten sonra servis yapılır.




6 yorum:

  1. sanki kokusu geldi mis gibi,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor imik helvası zaten çok güzel portakkalı olması apayrı bir lezzetli olmuştur.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. haklısınız portakal ve kabuğu çok güzel bir lezzet veriyor.

      Sil
  3. işte bu güzel adaşım eline sağlık..

    YanıtlaSil