30 Mart 2014 Pazar

damla sakızlı kurabiye



Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım paket margarin (yumuşak)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket damla sakızlı muhallebi (toz halde)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Yapılışı:


Yumurta, pudra şekeri, süt, margarin, sıvı yağ, toz halde damla sakızlı muhallebi, kabartma tozu ve un ile sert olmayan bir hamur yoğrulur. Elde yuvarlanarak şekil verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder