25 Mart 2014 Salı

pekmezli un helvası


Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 su bardağı süt
  • biraz ceviz (iri dövülmüş)
Yapılışı:


Sıvı yağ ve tereyağı tencereye alınarak üzerine un eklenir. Unun rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Unun rengi koyulaştığında şeker ve pekmez dökülerek kısık ateşte karıştırılır. 1 yada 2 dk sonra süt eklenir. Kaynayana ve koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırılır. Ocaktan alındıktan sonra ceviz ilave edilerek kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Ilınınca kaşıkla şekil verilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder