17 Mart 2014 Pazartesi

kolay profiterol

Profiterol sevenler için gerçeğini aratmayan ve fazla zaman harcamadan hazırlanabilen pratik bir tatlı. Sunum kendi el emeğim olan tepsi ile :)




Malzemeler:
  • 1 paket etimek (tuzsuz)
Muhallebisi İçin:
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Çikolata Sos İçin:
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • veya hazır çikolata sosu
Yapılışı:


Etimekler kaselere veya kuplara ufalanır. Muhallebi için gerekli olan un, nişasta, şeker ve süt ocakta sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra vanilya eklenerek karıştırılır. Sıcakken etimeklerin üzerine dökülür. Çikolata sosu için gerekli olan malzemelerde ocakta karıştırılarak pişirilir. En son margarin eklenerek ocaktan alınır. Kasenin en üstü bu çikolata sosu ile kaplanır. Soğuduktan sonra servis yapılır. 


2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.benimde çok sevdiğim bir tatlı.çok güzel oluyor.bu arada tepside çok güzelmiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.. tepsiyide ben yaptım.o yüzden sunumu bu tepsiyle yapmak istedim :)

      Sil