14 Mart 2014 Cuma

kırmızı mercimekli poğaça





Malzemeler:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (haşlanmış)
  • 1 yumurta akı
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım paket margarin (yumuşak)
  • 1 su bardağı lor peyniri 
  • yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber
  • 4 dal maydanoz (kıyılmış)
  • 2 taze soğan (ince doğranmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un ( 5 su bardağından biraz fazla)
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu veya susam
Yapılışı: 


Kırmızı mercimek haşlanır, süzülür ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yoğurma kabına alınır. Diğer bütün malzemeler sırasıyla eklenerek yoğrulur. Çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Cevizden daha büyük parçalar koparılarak yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu veya susam serpilerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder