22 Mart 2014 Cumartesi

cevizli tavuklu börek


Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı margarin (yumuşak)
  • tuz
  • aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
İç Harcı İçin:
  • 1 soğan
  • yarım tavuk göğsü (haşlanmış)
  • yarım  su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
Kızartmak İçin:
  • sıvı yağ
Yapılışı: 


Hamur için gerekli olan malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Üzerine nemli bir bez örtülerek 15 dk. dinlendirilir. Bu arada içi hazırlanır. Sıvı yağ ile küçük doğranmış soğan kavrulur. Soğan kavrulunca haşlanıp küçük doğranmış tavuk etleri ilave edilir. Birkaç kez çevrildikten sonra tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır. En son ceviz ilave edilerek karıştırılır. Hamur bezelere ayrılır. Her biri merdane ile unlanarak çay tabağından biraz büyük açılır. İç malzemesi konularak poğaça şeklinde bir ucu diğerinin üzerine kapatılır. Kızgın sıvı yağda her iki tarafı da kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder