12 Eylül 2013 Perşembe

patlıcanlı ekmek salatası

Hürriyet Ailenin hazırladığı Doygun Ekmekli Lezzetler yemek kitabında yayınlanan tarifim.




Malzemeler:
  • 12 adet kızarmış ekmek
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 3 adet patlıcan
  • 5- 6 adet çarliston biber
Sosu İçin:
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet domates 
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber
Kızartmak İçin:
  • sıvı yağ
Yapılışı:


Kızarmış ekmekler tepsiye yan yana dizilir. Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülerek her tarafı kaplanır. Patlıcanlar alacalı soyulur, dilimlenir ve kızgın sıvı yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınır. Biberlerde uzunlamasına ikiye ayrılır. Çekirdekleri temizlenerek ortadan ikiye kesilir ve kızartılır. Ayrı yerde sıvı yağda küçük doğranmış domatesler sarımsakla birlikte kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir. Kaynayınca ocaktan alınır. Kızarmış ekmeklerin üstüne önce patlıcanlar daha sonra biberler ve domates dökülür.



2 yorum:

  1. ah canım ne yaptın sen:)kızartma,yoğurt,sarımsak ve domates sosu hmmmm bayılırım,müthiş iştah açıcı...ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım. evet bu uyumu bende seviyorum :)

    YanıtlaSil