13 Nisan 2014 Pazar

hintpare




Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 125 gr. margarin (yumuşak)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • yarım çay bardağı irmik
  • aldığı kadar un 
Şerbeti:
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • hindistan cevizi
Yapılışı:


Şerbeti için şeker ve su tencereye alınarak ocakta karıştırılır. Kaynamaya başladığında limon suyu eklenerek ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Hamur için gerekli olan malzemeler sırasıyla yoğurma kabına alınarak iyice yoğrulur. cevizden biraz büyük parçalar koparılarak oval şekil verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerilerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Tatlı sıcakken soğutulmuş şerbeti dökülür. Üzeri kapatılıp şerbetini çekmesi için dinlendirilir. Hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.











2 yorum: