6 Mart 2014 Perşembe

zeytin ezmeli ve dereotlu poğaça



Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 1 yumurta akı
  • 1.5 su bardağı süt (ılık)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • yarım demet dereotu (kıyılmış)
  • aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • zeytin ezmesi veya
  • beyaz peynir
Üzeri İçin:
  • yumurta sarısı
  • susam ve çörek otu
Yapılışı:


Ilık süt, şeker ve yaş maya bir kapta iyice karıştırılır. Üzerine önce yumurta akı ve daha sonra diğer malzemeler eklenerek yoğrulur.  Hamura en son kıyılmış dereotu eklenir. Üzeri örtülerek hamur kabarana kadar yaklaşık 1 saat dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. İçine zeytin ezmesi sürülür. (Veya beyaz peynir konulur.) Poğaça şeklinde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.


2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.dereotunu çok severim eminim çok güzel olmuştur.sevgilerimle

    YanıtlaSil