12 Mart 2014 Çarşamba

tavuklu börek





Malzemeler:
  • 2 yufka
Sosu İçin:
  • 1 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
İç Harcı İçin:
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 patates  (haşlanmış)
  • 1 havuç (haşlanmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates  salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber
  • kekik
  • maydanoz (kıyılmış)
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı:


Sıvı yağ ile ilk önce soğan kavrulur. Daha sonra  halka halka doğranmış yeşil biber ve küçük küçük doğranmış tavuklar eklenir. Biber ve tavuk kavrulduktan sonra salçalarda ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. En son haşlanmış ve küp küp doğranmış patates, havuç ,tuz ve baharatlar eklenerek birkaç kez karıştırılıp ocaktan alınır. Ocaktan alındıktan sonra kıyılmış maydanoz eklenir ve soğumaya bırakılır. Bir yufka tezgaha serilerek sekiz eşit üçgene kesilir. Çırpılmış olan sos yufkanın her tarafına sürülür. Yufkanın geniş olan uç kısımına harç konularak rulo sarılır. üzerine yumurta sarısı sürülerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.



2 yorum: