18 Mart 2014 Salı

etli nohut yemeği



Malzemeler:
  • 1.5 su bardağı nohut
  • 250 gr.  dana eti (kuşbaşı)
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • 1 büyük soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • su
Yapılışı:


Nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi gün süzülerek düdüklüde haşlanır. Tencerede sıvı yağ ile soğan ve et kavrulur. Salçada eklenerek kavrulmaya devam edilir. Üzerini geçecek kadar su eklenir. Kaynayınca ve et yumuşayınca haşlanmış olan nohut ve tuz katılır.




2 yorum:

  1. canım.ellerine sağlık.çok severiz ailecek.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil