Pizza denilince aklınıza hamur ile hazırlayacağınız bir pizza gelmesin. Bu yemeğe pizza denmesinin sebebi patlıcandan oluşan tabanını, pizza gibi istediğiniz malzemelerle süsleyebiliyor olmanızdan geliyor.
Malzemeler:
- 3 patlıcan
- yarım su bardağı sıvı yağ
- tuz
- 5 domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- tuz
- karabiber
- kekik
- pul biber
- 150 gr. kıyma (veya tavuk,hindi kuşbaşı)
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- tuz
- karabiber
- 2 kuru soğan
- 3 çarliston biber
- kaşar peyniri rendesi
Patlıcanlar alacalı soyularak bir parmak kalınlığında halka halka dilimlenir. Fırın tepsisine alınarak üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, tuz serpilerek karıştırılır. Fırında patlıcanların önce bir tarafı daha sonra diğer tarafı pişirilir. Sosu hazırlanır. Tencereye sıvıyağ, küp doğranmış domatesler ve sarımsaklar alınarak kavrulur. Tuz ve baharatlar eklenerek ocaktan alınır. Ayrı bir yerde de sıvıyağ ile kıyma kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir. Fırında pişmiş patlıcanların üzerine önce domatesli sos gezdirilir. Daha sonra üzerine kavrulmuş kıyma, doğranmış siyah ve yeşil zeytin, piyazlık doğranmış kuru soğan ve biberler yerleştirilir. En son kaşar peyniri rendesi serpilerek 200 dereceli fırında pişirilir.
eline sağlık güzel olmuş..
YanıtlaSilteşekkür ederim Mehtap hanım :)
YanıtlaSil