12 Ekim 2013 Cumartesi

kırma börek




Malzemeler:
  • 4 yufka
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
İç Harcı İçin:
  • beyaz peynir ( veya lor peyniri)
  • patates (haşlanmış-ezilmiş)
  • tuz
  • karabiber
  • maydanoz (kıyılmış)
Yapılışı:


Sosu bir kasede çırpılarak hazırlanır. İç malzemesi de ayrı bir yerde ezilip karıştırılır. Bir yufka bütün olarak serilir. Sosu kaşık yada fırça ile her yerine sürülür. Yufkanın yarısına içi serpilir. Yufkanın diğer yarısı da iç harcının üzerine kapatılır. Uzun olan kenarından ve tam karşısındaki kenarından aynı anda tutularak ortada birleştirilip büzülür. Bıçakla dört parmak genişliğinde dilimlenir. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Üzerine sosu bolca dökülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.







1 yorum: