8 Ağustos 2014 Cuma

vişneli bisküvili tatlı



Malzemeler:

  • 1.5  paket pötibör bisküvi
Muhallebi İçin :
  • 5 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı un
  • 8 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:


  • 1 kase vişne (taze veya dondurulmuş)
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:

Muhallebi için gerekli malzemeler tencereye alınır. Ocakta sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra henüz sıcakken margarin ve vanilya eklenerek karıştırılır. Bisküviler bir sıra halinde ıslatılmış tepsiye dizilir. Muhallebi bisküvilerin üzerine yayılır. Üzerine tekrar bisküviler dizilir. Bisküvinin üzeri muhallebiyle kapatılır . Üzerine 2 çorba kaşığı şeker ve 1 su bardağı suyla bir taşım kaynatılan vişneler dizilir. Vişneler alındıktan sonra geriye kalan vişne suyuna 2 çorba kaşığı şeker ve biraz su ile ezilmiş nişasta eklenerek ocakta karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ilındıktan sonra tepsideki vişnelerin üzerine gezdirilir. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya yeşil fıstık serperek servis yapabilirsiniz







2 yorum:

  1. Çok şık olmuş vişneyi tatlılara çok yakıştırıyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.. evet bende vişneli sütlü tatlılar seviyorum. hem görünüşü şık oluyor hemde lezzetli :)


      YanıtlaSil

      Sil