7 Mayıs 2014 Çarşamba

nohutlu ve domatesli pilav


Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 havuç rendesi
  • 2 domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı nohut (haşlanmış)
  • birkaç dal dereotu (kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3.5 su bardağı su
Yapılışı:


Sıvı yağ ve tereyağı ile önce havuç rendesi kavrulur. Daha sonra domates rendesi ve salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Yıkanıp süzülmüş pirinç, şeker ve tuzda ilave edilerek biraz çevrilir. Suyu katılarak pişirilir. Suyunu çekince en son haşlanmış nohut ve kıyılmış dereotu da tencereye eklenerek karıştırılır. Ocaktan alınarak tencerenin kapağı kapalı demlenmeye bırakılır.


2 yorum:

  1. yaz da geliyor domatesi pilavlarda kullanma zamanı ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Mehtap .domates pilavlara çok yakışıyor.

      Sil