22 Mayıs 2014 Perşembe

etli bezelye yemeği


Malzemeler:
  • yarım kg. bezelye (taze veya dondurulmuş)
  • 250 gr. kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • 2 - 3 su bardağı su
Yapılışı:


Et üzerini geçecek kadar su ile haşlanır. Ayrı bir yerde sıvı yağ ile küçük doğranmış soğan kavrulur. Daha sonra haşlanmış et de eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salçalar katılarak çevrilir. Su ilave edilir. Kaynayınca küp küp doğranmış patates, havuç, bezelye ve tuz ilavesi ile sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder