6 Mayıs 2014 Salı

tavuklu dürüm


Malzemeler:

Lavaş İçin:
  • yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı (silme) karbonat
  • tuz
  • aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • 2 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2 tavuk but 
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası
  • 2 domates
  • 1- 2  dal taze soğan
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
Yapılışı:


Yoğurma biraz un alınır. Ortası havuz gibi açılır. Yaş maya, şeker ve ılık su ile maya elle iyice ezilir. Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla eklenerek yoğrulur. Üstü örtülerek yaklaşık bir saat mayalanması beklenir. Bu sırada içi hazırlanır. Sıvı yağ ile önce küçük doğranmış soğan  ve halka halka doğranmış yeşil biberler kavrulur. Daha sonra küçük küçük doğranmış tavuk eti eklenerek kavrulmaya devam edilir. Küp küp doğranmış domates, salça, baharatlar ve tuz eklenerek biraz daha kavrulur. Ocaktan alındıktan sonra ince kıyılmış taze soğan eklenir. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparılır. Unlanarak merdane ile açılır. Yağsız olarak teflon tavada iki tarafı da pişirilir. Piştikten sonra iç harcı üzerine konularak rulo sarılır. ( Dilerseniz dürümü sarmadan önce  içine turşu, maydanoz ve kızarmış patates de koyabilirsiniz.)































2 yorum:

  1. Ben olsam dürümü hazır alır geçerdim ama siz onuda yapmışsınız bravo doğrusu nefis görüntü zaten çok severim dürümü eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. hazır lavaşların tadını sevemediğim için evde yapmak daha iyi diye düşünüyorum

      Sil