18 Mayıs 2014 Pazar

yoğurtlu kırmızı mercimek salatası

Malzemeler:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (haşlanıp süzülmüş)
  • 3 orta boy patates (haşlanmış ezilmiş)
  • 1 soğan (küçük doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 dal taze soğan (ince kıyılmış)
  • birkaç dal maydanoz (kıyılmış)
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • kırmızı toz biber
  • pul biber
Sosu İçin:
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • tuz
  • birkaç dal dereotu (kıyılmış)
Üzeri İçin:
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası karışımı
  • kırmızı toz biber
  • kuru nane

Yapılışı:


Sıvı yağ tencereye alınarak kuru soğan kavrulur. Salçalarda eklenerek biraz daha kavrulur ve ocaktan alınır. Bir kabın içerisinde haşlanmış kırmızı mercimek, haşlanıp ezilmiş patates, kavrulmuş salçalı soğan, tuz, baharatlar, taze soğan ve maydanoz iyice karıştırılır. Servis tabağına alınarak üstü düzeltilir. Sarımsaklı yoğurda kıyılmış dereotu ve tuz eklenir ve servis tabağındaki salatanın üstüne yayılır. En son ocakta sıvı yağda salça, kırmızı toz biber ve kuru nane kavrularak yoğurdun üzerine gezdirilir.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder