21 Mayıs 2014 Çarşamba

zeytinyağlı yaprak sarma


Malzemeler:
  • yarım kg. taze asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3- 4 kuru soğan
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 5 - 6 dal taze nane
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • tuz
  • karabiber
  • yenibahar
  • kuru nane
  • tarçın
  • 2 su bardağı su
Üzeri İçin:
  • 1- 2  çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:


Pirinç yıkanır ve süzülür. Zeytinyağı ile küçük doğranmış soğan kavrulur. Pirinçte eklenerek kavrulmaya devam edilir. Dolmalık fıstıkta tencereye ilave edilerek  bir iki dakika çevrilir. Su katılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınır. Daha sonra içine ince kıyılmış taze nane, maydanoz, yıkanmış kuş üzümü, tuz, şeker ve baharatlarda katılarak karıştırılır. Asma yaprakları yıkanır ve sapları ayıklanır. Kaynayan suda rengi dönene kadar haşlanır ve süzgece alınır. Tencerenin tabanına dibini tutmaması için bir sıra yaprak dizilir. Yapraklar pürüzsüz ve parlak tarafı alta gelecek şekilde alınır. Bir ucuna hazırlanan iç konulur ve sigara böreği gibi rulo sarılır. Tencereye dizilir. Üzerine bir kasede karıştırılmış zeytinyağı ve limon suyu karışımı gezdirilir. Üzerine tabak kapatılır. 2 su bardağı  su ile kısık ateşte pişirilir.


2 yorum:

  1. Mımmm ne çok severim,ellerine sağlık..Taze yaprakla çok güzel olur ,şimdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederin Nursen hanım güzel yorumunuz için.evet taze yaprakla çok güzel oluyor.

      Sil