12 Mayıs 2014 Pazartesi

mozaik şekerpare


Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 125 gr. margarin (erimiş, soğumuş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı (silme) karbonat (veya 1 paket kabartma tozu)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • aldığı kadar un ( yaklaşık 3.5 - 4  su bardağı )
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • fındık (veya tuzsuz fıstık)
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu
Yapılışı:


Önce şerbet hazırlanır. Şeker ve su ocakta kaynatılır. Kaynamaya başladığında limon suyu eklenerek  biraz daha kaynatılır. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Bu arada hamuru hazırlanır. Kakao dışında hamur için gerekli olan malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Hamur biraz yumuşakken tam olarak katılaşmadan yarısı başka bir kaba alınarak kakao eklenir ve iyice yoğrulur. Elde edilen beyaz ve kakaolu hamurlara ayrı ayrı kıvama gelene kadar un eklenir. Beyaz ve kakaolu hamurlardan cevizden biraz daha küçük parçalar koparılarak birlikte yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerilerine yumurta sarısı sürülerek fındık veya tuzsuz fıstık batırılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Tatlı sıcakken soğutulmuş şerbeti dökülür. Üstü örtülerek şerbeti çekmesi için dinlendirilir.



2 yorum: