19 Ekim 2013 Cumartesi

galeta unlu kıymalı börek




Malzemeler:
  • 3 yufka
Sosu İçin:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
İç Harcı İçin:
  • 2 orta boy soğan (küçük doğranmış)
  • 2 çarliston biber (halka halka doğranmış)
  • 200 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • 3- 4 dal maydanoz (kıyılmış)
Üstü İçin:
  • 1 yumurta (çırpılmış)
  • 1 su bardağı galeta unu
Yapılışı:


Önce içi hazırlanır. Sıvı yağda soğan ve biberler kavrulur. Daha sonra kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Salçalar, tuz ve karabiber eklenir. Ocaktan alındıktan sonra maydanoz ilave edilerek karıştırılır. Sosu da bir kasede çırpılarak hazırlanır. Bir yufka bütün olarak serilir. Sekiz eşit üçgene kesilir. Sosu her tarafına sürülür. İç malzemesi ucuna kaşıkla konularak kenarları içe katlanarak geniş rulo olarak sarılır. Önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.





Diğer börek tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.





2 yorum: