8 Ocak 2019 Salı

sulu poğaça

Malzemeler:


Hamuru İçin:

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • beyaz peynir
  • karabiber
  • maydanoz
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • susam
  • çörek otu
Yapılışı:

Hamur malzemeleri sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılır. Elle bastırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. İç harcı için beyaz peynir ezilerek karabiber ve kıyılmış maydanozla karıştırılır. Açılan hamurların içine harcı konur ve kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder