şalgamlı kısır
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı şalgam suyu (acısız- şekersiz)
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 adet salatalık
- 1 adet salatalık turşusu
- 4- 5 dal taze soğan
- 4 dal maydanoz (veya dereotu)
- 4 yaprak marul
- sıvı yağ
- nar ekşisi
- tuz
- karabiber
Yapılışı:
Şalgam suyu ve su bir tencereye alınır ve kaynatılır. Kaynayınca ince bulgurun üzerine dökülür .Üzeri kapatılarak ince bulgurun bu karışımı çekmesi beklenir .Daha sonra sıvı yağ, nar ekşisi,tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Diğer tüm malzemelerde eklenir ve tekrar karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder