10 Ocak 2019 Perşembe

kolay çikolatalı sufle








































Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 50 gr. tereyağı
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı un

Üzeri İçin:

  • pudra şekeri


Yapılışı:

Bitter çikolata ve tereyağı benmari usulu (aşağıda bu konu ile ilgili kısa bilgi paylaştım) eritilir. Ayrı bir yerde yumurtalar bir fiske tuz ile çırpılır. Şekerde eklenerek çırpılmaya devam edilir. Eritilmiş olan çikolata ve tereyağı karışımı da eklenir. En son un ilave edilerek mikser kullanmadan kaşıkla karıştırılır. Sufle yada güveç kapları yağlanır. Hazırlanan karışım paylaştırılır. (Bu ölçülerden, küçük güveç kaplarından dört adet çıkıyor.) Önceden 200 dereceli ısıtılmış fırında 8 dk. pişirilir. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Not:


Benmari (Bain Marie) Fransızca bir kelimedir. Fransızca’da Marie’nin banyosu anlamına gelir. Isıya dayanıklı bir kabın içine biraz su konulur. Eritmek istenilen çikolata ve tereyağı da bu su kabından daha küçük bir kaba konulur .Sonrada çikolata veya tereyağı konulan kap ,su dolu kabın içine oturtulur. Ocak yakıldığında su ısınmaya başlar. Bu ısıyla çikolata ve tereyağı ateşe temas etmeden erir. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta  eritmek istediğiniz malzemenin bulunduğu kabın içine su girmemesidir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder