Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- yarım paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- birkaç damla limon suyu
- sıvı yağ
Önce şerbeti pişirilir ve soğumaya bırakılır. Hamur için gerekli malzemeler sırasıyla yoğrulur. Merdane ile unlanarak servis tabağı büyüklüğünde ve yarım cm. kalınlığında açılır. 2 parmak genişliğinde uzun şeritler kesilir. Daha sonra bu şeritlerde kesilerek küçük kareler elde edilir. (Ben bazılarının ortasını büzüp ortada birleştirerek fiyonk şekli verdim.) Kızgın sıvı yağda kızartılıp hemen soğutulmuş şerbete atılır.
(Birkaç saat sonra tatlı yumuşadığı için kızarttıktan hemen sonra servis yapılması önerilir.)
(Birkaç saat sonra tatlı yumuşadığı için kızarttıktan hemen sonra servis yapılması önerilir.)
çok hoş olmuş canım ellerine sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
Sil