29 Ocak 2014 Çarşamba

mısır ekmeği

Orijinal mısır ekmeği sert oluyor. Ben öyle olmasını istemediğim için kendimce biraz faklı bir tarif denedim .. Biraz keki anımsatan, tatlı ve yumuşak kıvamlı bir mısır ekmeği elde ettim.



Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı buğday unu
  • 2.5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:


Sıcak su hariç bütün malzemeler çırpılır. En son sıcak su eklenerek tekrar çırpılır. Yağlanıp un serpilmiş fırın tepsisine dökülür. 180 dereceli fırında pişirilir.


6 yorum:

  1. Bayılırım mısır ekmeğine,elleinize sağlık..Kıvamının kek gibi olması çok güzel..deneyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Nursen hanım... umarım benim tarifimi de beğenirsiniz.sizinde şimdiden ellerinize sağlık

      Sil
  2. mısır ekmeğini bende severim ama bu daha değişik bir tarif denenecek elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok severim.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil