Malzemeler:
- 1 yumurta (akının yarısı üstü için ayrılır)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 50 gr. margarin (yumuşak)
- yarım portakal kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- yarım yumurta akı
- renkli pasta süsü (veya hindistan cevizi)
Hamur için gerekli olan malzemeler sırasıyla yoğurma kabına alınarak yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır. Merdane ile çok ince yada çok kalın olmayacak şekilde açılır. Kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üstlerine yumurta akı sürülür. Renkli pasta süsü serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Diğer kurabiye tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
kurabiyeler çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık iyi seneler...
YanıtlaSilmutlu yıllar...
YanıtlaSileline sağlık canım mutlu yıllar
YanıtlaSilhepinize çok teşekkür ederim.mutlu yıllar
YanıtlaSil