Malzemeler:
Hindi Sote İçin:
- 500 gr. hindi but (kuşbaşı)
- 3-4 yeşil biber (halka halka doğranmış)
- 1 - 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
- kekik
- 4 büyük patates (haşlanmış-ezilmiş)
- yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- tuz
- karabiber
Sıvı yağ ile önce yeşil biberler, hindi kuşbaşı ve sarımsak kavrulur. Daha sonra salçalar, tuz ve baharatlar ilave edilir.
Püre hazırlanır. Bunun için haşlanmış ve ezilmiş patatesler, süt ve tereyağ ocakta kısık ateşte bir iki kez karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır. Hindi sote ile birlikte servis yapılır.
Tavuk sote tarifine buradan,
diğer et yemekleri tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
nefis görünüyor canım ellerine sağlık.sevgilerimle....
YanıtlaSilteşekkür ederim..iyi seneler:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor sanırım hindi yoksa tavuklada denenebilir.
YanıtlaSilellerinize sağlık
teşekkür ederim. tabiki tavuklusuda güzel oluyor.
YanıtlaSil