14 Ekim 2013 Pazartesi

zencefilli kek



Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt (veya süt)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • biraz ceviz (iri dövülmüş)
Yapılışı:


Bütün malzemeler sırasıyla bir kasede çırpılır. En son dövülmüş ceviz eklenir ve tekrar karıştırılır. Yağlanıp un serpilmiş fırın tepsisine dökülür. 180 dereceli fırında pişirilir.






Diğer kek tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.



5 yorum:

  1. Nefis bir kek olmuş,ellerine sağlık..Zencefilli olması da süper..Artık sizi takipteyim...banada beklerim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Nursen hanım,güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için...tabi gelirim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Zencefil, herhalde yakışmadığı bir yer yoktur. Neyin içine koysanız gerçekten çok lezzet katıyor. Ellerinize sağlık
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. haklısınız sevda hanım. teşekkür ederim. sevgiler

    YanıtlaSil