18 Temmuz 2014 Cuma

ramazan pidesi


Malzemeler:

  • 1 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım paket instant kuru hamur mayası
  • 1 su bardağı ılık su
  • aldığı kadar un

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • susam
  • çörek otu
Yapılışı:


Yoğurma kabına biraz un alınır. Şeker, tuz ve toz maya eklenerek karıştırılır. Unun ortası havuz gibi açılır. Yumurta akı, sıvı yağ ve ılık su ilavesi ile hamur yoğrulur. Üzeri örtülerek yaklaşık bir saat kabarana kadar dinlendirilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Yumurta sarısı, şeker, yoğurt ve sıvı yağ bir kasede çırpılarak üzerine sürülür. Üzerine elle şekiller verilir. Susam ve çörek otu serpilerek tepside de 10- 15 dk. daha dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında pişirilir.






2 yorum:

  1. Şimdiye kadar denemedim ama dayanamıyacağım,sonunda senin tarifle deneyeceğim heralde Çiğdmcim..ellerine sağlık.canım..afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim. bende denemenizi öneririm çünkü evde yapılan pidenin tadı bir başka oluyor:)

    YanıtlaSil