1 Haziran 2014 Pazar

tarhanalı çıtır tavuk


Malzemeler:

  • 2 parça tavuk eti
  • 1 yumurta akı
  • 5 çorba kaşığı tarhana
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber
  • kekik
Kızartmak İçin:
  • sıvı yağ
Sosu İçin:
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • pul biber
Yapılışı:


Tavuk eti jülyen (ince ve uzun) kesilir. Bir kasede tarhana, tuz ve baharatlar karıştırılır. Tavuk etleri önce yumurta akına daha sonra tarhanalı karışıma bulanır. Kızgın sıvı yağda kızartılır. Sosu için gereken malzemelerde bir kasede çırpılır. Kızartılan tavuklar bu sos ile servis yapılır.




2 yorum:

  1. Tarhanalı çok orjinal olmuş,çokta lezzetli..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.evet tarhana gerçekten ayrı bir lezzet katıyor.

      Sil