9 Haziran 2014 Pazartesi

magnolia



Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti (toz halde) veya krema
  • yarım paket bebe bisküvisi veya yulaflı bisküvi (toz hale getirilmiş)
  • çilek veya muz dilimleri
Üzeri İçin:
  • çilek
Yapılışı:


Un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı tencereye alınır. Üzerine yavaş yavaş süt dökülerek karıştırılır. Ocağa alınarak sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra toz krem şanti eklenerek mikserle çırpılır. Kuplara veya kaselere önce biraz puding dökülür. Kupların veya kaselerin sadece kenarlarına çilek veya muz dilimleri yerleştirilir. Üzerine iyice ufalanmış bisküviler serpilir. Tekrar puding dökülür. Üzeri tekrar ufalanmış bisküvilerle kaplanır. En son üzeri çilek ile süslenir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder